dilluns, 18 de febrer del 2013

Documental El plat o la vida


Volem compartir amb vosaltres aquest fantàstic documental 'El plat o la vida, la diferència entre omplir panxes i alimentar persones'.
Al documental hi ha opinions de xefs com Carme Ruscalleda o Jerome Deuzelet, de sociòlegs, dietistes, horticultors (Pla de Munt de Palafolls),... el fil conductor el porta la cuinera de l'escola bressol 'El Rial' de Sant Cebrià de Vallalta, la Nani Moré. Es reclama el dret dels pares de decidir qui i com alimenta als seus fills, i s'explica com funcionen les grans empreses de càtering o el sistema d'agricultura capitalista monocultiu entre altre temes.

- Sinopsi:
El Plat o la Vida, fins a quin punt els aliments s'han transformat en productes per saciar l'afany d'algunes empreses i com això està destruint el treball dels agricultors de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terrabastall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida dels nostres fills. De l'experiència viscuda per una cuinera, descobriu que es possible un concepte de menjador sostenible tant ecològicament com econòmicament i com es pot a dur a terme un projecte així d'esquenes a empreses que venen productes i no pas aliments.
- Durada: 51 minuts.
Per saber-ne més del documental podeu visitar la web que han creat http://www.elplatolavida.claraboia.coop/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada