dijous, 10 de gener de 2013

Com crear un jardí sostenible?

Ja fa temps que sentim habitualment la paraula sostenible per tot arreu. També es comença a utilitzar per a jardins, per estalviar aigua, diners i temps. Us interessa?

D'aquest tipus de jardineria se'n diu intel·ligent, ecològica o també xerojardineria. El seu principal objectiu és la preservació del medi ambient i això s'aconsegueix amb l'ús de plantes autòctones que consumeixin poca aigua. També és important tenir en compte un disseny adequat, utilitzar un sistema de reg intel·ligent o utilitzar materials d'encoixinament com grava o escorça que eviten per una part una major pèrdua d'aigua per evaporació i per altre que creixi herba.

encoixinament
foto:Sòlverd

Per a saber-ne més dels jardins sostenibles us facilitem l'enllaç de la "Guía pràctica de Xerojardineria" realitzada entre d'altres per l'Ajuntament de Barcelona, l'Agència Catalana de l'Aigua, Ecologistes en acció i la Fundación Ecología y Desarollo. Feu-li un cop d'ull, hi ha tota la informació necessària per entendre com es fa i que és el jardí sostenible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada