dijous, 4 d’octubre de 2012

Compartint l'hort tots hi guanyem.

Obtenir productes de collita pròpia és cada vegada una cosa mes habitual i normal. Ja fa uns anys que es van posar de moda els horts urbans. Actualment ja és força habitual de trobar-ne en un racó dels jardins, balcons i terrats dels nostres pobles i ciutats.
Aquest interès per consumir productes de collita pròpia, a vegades topa amb la impossibilitat de cultivar per manca d'hores o també per la manca de terreny. A principis d'aquest any 2012, l'associació Reforesta inicia un projecte per trobar solució a aquests impediments. L'anomenen Huertos Compatidos, i volen posar en contacte gent que busca un tros de terra per cultivar, amb gent que té terreny però que per qualsevol motiu no pot treballar-lo. Les condicions que marquen des de l'associació són que l'agricultura practicada sigui ecològica, que la collita sigui sense ànim de lucre i que el terreny es cedeixi gratuïtament. La collita resultant se la repartiran el propietari i l'hortolà al 50%, els dos surten guanyant amb la producció que s'enduen a casa i el fet de saber-ne la procedència i forma de producció. 
Els objectius del projecte són els de fomentar l'agricultura ecològica, promoure la producció pròpia i local i donar vida a horts i terrenys abandonats i improductius.
Aquí us deixem un vídeo promocional del projecte on s'expliquen les bases i condicions:


Fa un parell de mesos us parlàvem de les bondats de tenir un hort en aquest article, del llibre d'en Marc Estévez 'Un hort per ser feliç'. Si algun hortolà amb ganes de treballar o propietari d'hort improductiu s'anima a aquest projecte o algún de semblant, expliqueu-nos l'experiència si us plau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada