De primer explicar que degut les pluges i solellades d'aquest estiu la maduresa del raïm ha estat optima a finals d'agost, i amb l'ajut d'algunes aus amb gana hem fer collit el raïm la darrera setmana d'agost.

a) Recollir el raïm i guardar-lo durant una setmana en la bodega, a una temperatura constant d'uns 15 graus.
b) El dimecres a la tarda varem separar els gran de la rapa.
c) Aixefàrem el raïm i el deixàrem fins el dissabte el matí que entre botifarra, all i oli, pa amb tomàquet, .... i glop de porro els aixefàrem a la premsa.
d) Finalment omplirem una garrafa de 10 litres i una mitja de cinc. Calculem que tenim uns 13 litres de vi.
e) Deixem les garrafes a bodega, fen xup - xup....
Segons les fonts consultades, aquest any estarà obertes les garrafes fins la Festa Major, Sant Martí.
Després les tancarem i restaran fins a Sant Josep encara a la bodega... fins aleshores què ens hem proposat posar-lo en ampolles per repartir-ho amb els socis.
Vegeu abans: Fer vi, tota una experiència
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada