dijous, 19 d’abril del 2012

Ens estem carregant el planeta


Fa uns mesos l’espai Sense Ficció de tv3 ens mostrava l’interessant documental “Comprar,tirar, comprar” de Cosima Dannoritzer (s’emet aquest divendres 20 d’abril a les 23h. a La 2), un documental que es pregunta si es compatible un sistema de producció infinit en un planeta amb recursos limitats.
Dijous passat a la secció La Contra de la Vanguardia descobríem a un fabricant de bombetes que duren per tota la vida, amb una garantía de fins a 25 anys. Benito Muros, nascut a Córdoba i resident a Catalunya, critica en aquesta entrevista la manera d’actuar de la indústria electrònica actual. Una indústria que crea productes amb una caducitat programada per tal que s’hagi de tornar a comprar al cap de pocs anys i així continuar venent.
Ens explica també les dificultats que ha tingut alhora de posar a la venda el seu producte, l’estalvi energètic que suposa i que hi ha alternatives al sistema de mercat actual. Per últim, anima a la gent a intentar acabar amb aquesta bogeria. Ell ha creat el moviment Sense Obsolescència Programada.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada